У області почало діяти представництво нового державного органу

Вчора, 5 травня відбулась нарада щодо початку роботи Головного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Херсонській області за участі голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва та керівництва Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та підприємців області.

Для здійснення контролю в Україні була створена Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, на сьогодні в області розпочинає роботу її територіальний орган.

«Нова служба допоможе виробникам у багатьох питання, а головне вийти на європейські ринки, але щоб сформувати ефективну службу нам потрібні молоді та досвідчені працівники», – підкреслив голова облдержадміністрації та звернувся до підприємців з проханням надати пропозиції щодо гідних кандидатів на відповідні посади.

IMG_7677

В умовах євроінтеграції питання впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів є актуальним. «Сьогодні в області існує лише 37 з 5 000 аграрних підприємств, якими впроваджено цю систему, що говорить про недостатнє розуміння розвитку та перспектив у цьому напрямі», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Рищук.

Переваги запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках: на всіх стадіях виробництва харчового продукту виявляються небезпечні фактори, запроваджена система у країнах ЄС, США, Канаді, Японії та інших, що дає змогу вийти на ці ринки, також дає змогу підприємству отримати більшу довіру споживачів до виробленої продукції, одержати економію за рахунок зниження долі браку.

 

Share Button

Оставить комментарий.

Уведомлять
avatar
300
wpDiscuz